Suka Duka tahun 2011 aku tempuhi..!!

Hai-hai, Apa cer?? Busy ka?? xkan busy sampai tak baca blog dulu.. meyh la singgah baca entry ni.. tu pon lau sudi la, lau tak sudi xpa la.. (nak merajuk) hehe...

  Jap baru nak pikir, apa eh suka duka yang iqa tempuhi sepanjang tahun 2011 ni.. jap la, nak pikir jap...Ambil masa 20 minit sambil makan cokelat daim.. baru dapat pikir dan imbas balik.. nampak sangat aku ni pelupa la kan...

    Awal tahun 2011, iqa dapat tawaran  ke teknik Langkawi tapi disebabkan anak bongsu mak tak bagi la tambah pulak sorang ni ja anak pompuan kan.. ok, nak tak nak iqa kolah smk Kuala Nerang.. Dok kelas Akaun.. agak mencabar degan kerja khursus tu la ni la.. pening kepala la..


   Biar iqa mengaku siap-siap pulak, iqa ni lambat nak paham cikit bab2 pelajaran ni.. so iqa kena study lebih la.. nak paham satu bab agak lambat sikit ya.. so terma kasih la yang sapa dok ajar iqa ya..

    Memang agak mencabar tahun 2011 ni, air mata ja la peneman iqa bila ada masalah yang tak boleh handle.. menangis la sekuat-kuatnya.. lepas dah reda baru pikir macam mana nak handle masalah ya.. ada kawan-kawan yang sanggup dengar masalah iqa.. thankz sangat-sangat, tak tahu nak balas apa.. nak cokelat daim seorang satu.. cukup tak?? hehe...

    Tahun 2011 jugak tahun yang mencabar bagi iqa dan Mr Z.. Sesiapa yang rapat dengan iqa tau la.. thankz ya member2.. sayang korang sangat.. sanggup dengar masalah iqa.. malas la nak luah kat blog ni.. nanti masalah lagi terukkan...


    Bila la masalah nak selesaikan.. tapikan esok dah masuk tahun 2012.. Harap sangat-sangat tahun 2012 tahun yang bagus dan rajin.. tau la dulu iqa malas sangat.. ni nak SPM.. kena rajin kan..  Harap masalah-masalah tak da time nak SPM.. Lau tak teruk la aku..!!!

    Ok la.. Selamat tinggal 2011.. Selamat datang 2012.. Tahun 2012 iqa akan buat entry yang lebih menarik untuk blog ni.. Iqa sayang blog ni sangat sebab iqa boleh cerita macam-macam kat blog ni..Sayang blog ni.. muaaaahhhh..!!!

 

 P/S: Entry ni macam putar belit kan, sebab otak ni pening kepala.. dok pikir nak kolah dah.. nak cuti lagi..!! hehe..  >.....<



    
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Apa Azam baru tahun 2012??

Assamualaikum guys..

   Eh, eh nak masuk tahun 2012 dah ka?? cepatnya masa berlalu, terlupa pulak, kalau masuk tahun 2012 ini bermakna iqa nak SPM la.. Adoi.. Napa la cepat sangat ni... iqa rasa gelabah dah.. tapi harus la semangat ya..

  Apa eh azam baru korang?? tak pikir lagi ka? baru nak pikir ka?? haha, sama la kita, iqa pon baru dok pikir.. hehe.. Tapi azam baru iqa ni mesti la nak berjaya dalam SPM kan, teringin  nak masuk U oi.. Sapa tak ingin nak masuk menara gading kan.. tapi kena la usaha kan..

   Tapi iqa ada azam baru.. diam-diam, jangan bagi tau orang lain, just yang baca ja tau.. suspen ke?? haha, rileks la, azam baru iqa  ialah,:

 -Tak nak diri diperbodohkan.. (tahun 2011 memang rasa diri diperbodohkan)
- Tak nak hati disakitkan dan tak nak jaga perasaan orang saja habis tu sapa nak jaga hati kita kan...??
so, lebih baik kita jaga hati kita jugak, nak orang jaga hati kita.. (jangan harap la)
- Lebih tegas pendirian, tak nak orang mainkan kita.. (macam sama yang first ja, haha..)
- Hati ni tutup rapat pasal cinta, couple ni.. malas nak pikir dah.. (lepas SPM, kita pkir balik ya.. hehe)
- Tak nak malas dah dan tak nak tidur dalam kelas dah.. kena belajar rajin-rajin sebab tahun 2012 tahun last dah..



     Rasa-rasanya iqa berjaya tak nak capai azam atas tu, kena la capai kan, lau tak berjaya, camna iqa nak berjaya Dalam SPM kan.. Spm tu maksud Sijil Pelajaran Malaysia kan.. tapi bagi iqa maksudnya Sijil Paling Mudah (SPM).. YUPPP... paling mudah untuk berjaya masa depan dan paling mudah untuk hancurkan masa depan kita... so, sapa tahun 1995... pikir la nak mana satu kan.. (rasa macam penceramah pulak, hehe)

    P/S: maybe ni entry last untuk tahun 2011...huhu.. =,=

Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Balik kampung Perak..!!!

Salam.. (kena taip laju-laju ni)


      Nak tau sebab pa kena taip laju-laju ni, sebab mak bising.. haha.. tapi sempat online dan update.. lepas ni 2 hari tak boleh online dan update blog, sebab nak balik kampung perak (belah abah).. ada kenduri kat sana..


      Yeah... boleh jumpa cousin yang satu kepala dengan iqa.. haha... sebenarnya ramai gila cousin iqa, mana taknya adik-beradik abah ada 13 orang.. kalau jumpa tu, riuh gila beb... macam-macam gelagat ada... last iqa jumpa adik-beradik kat belah perak hari raya aidilfitri...


   ok la, sibuk kemas barang ni... nak sambung kemas balik.. hehe... tapi sedih sebab boleh p hari sabtu dan ahad ja.. selalu ja 3 hari balik perak, ni 2 hari ja, sebab abah sibuk dengan kerja, tapi sempat balik jugak...
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Langkawi 2011..

Salam.. hye guys..


  lama tak update.. bukan tak nak update, tapi tak tahu nak citer apa?? tapi kan minggu lepas iqa p langkawi..
haha.. iqa p dengan sapa?? dirahsiakan...yang penting keluarga iqa tahu iqa p dengan sapa... tapi yang penting bukan p dengan pakwe ok...  malas nak update panjang.. jom tengok gambar...


                        tu kat pantai cenang dan gunung mat cincang...


ni kali kedua la naik carbel car, sejuk gila dok kat puncak tu... bila turun ja, panas pulak.. macam nak buat rumah kat atas tu ja.. haha...

   Balik dari tu.. kitaorang p mandi kat pantai cenang, hostel kami dekat dengan pantai.. bukak pintu bilik ja dengar ombak pantai.. memang dekat la.. dalam koi 5 camtu, kitaorang nak banana bot.. best gila-gila.. suka-suka hati ja bagi jatuh kami kat dalam laut.. haha.. dah la tak boleh berenang.. nasib baik pakai baju keselamatan.. kalau tak, alamatnya dah lemas.... huhu...

   Malam tu, kitaorang sewa basikal, sewa motor, takut jadi pa2 pulak... letih gila kot.. adoi-adoi... pagi esok pulak... kita shopping.. macam-macam chokelat iqa beli.. borong habis lol..




p/s: abang iqa yang sulung p langkawi pulak, order cokelat la.. cokelat yang beli ari tu, dah habis dah makan... gemuk dah ni.. huhu.. >....<

Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Cinta Kontrak..




Salam Sejahtera guys...

     Bersemangat taip entry ni.. baru lepas baca novel Cinta Kontrak.. sejak dok rumah makcik ni.. memang iqa jadi ulat buku.. haha, nak tau sebab pa, rumah dia penuh dengan novel.. macam perpustakaan pulak iqa tengok.. haha...


   Sebelum ni iqa baca Novel Cinta Tiga Suku, lepas tu Cousin iqa suruh baca novel Cinta kontrak pulak.. (tergendala kerja kolah ku, adoi2)  nak tak nak kena baca la.. best gila.. korang nak tau best ka tak.. baca la sendiri.. haha.. nak buat sinopsis tak reti la, so cari la kat kedai buku ya.. hehe...


                                                   



Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, bila cinta bertemu tuannya…


Malas nak taip panjang.. nak buat kerja kolah pulak.. dah tak nak baca novel dah sambung nanti pulak.. haha..
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...