Maksud Nama blog "IQA EMO"..

Assalamualaikum... tumpang lalu...

Sepatutnya dah lama dah iqa nak buat entry ni tapi tak sempat la..
korang mesti pelik kan kenapa la budak ni  namakan blog dia IQA EMO??
ok2, meh cini baca entry ni, baru korang faham..

  Sebenarnya iqa nak orang kenal blog iqa dengan nama IQA ZALIQA,
tapi bila fikir-fkir balik, macam tak sesuai la kan...
pastu fikir sejenak, nak kasi IQA EMOSIONAL,
macam panjangkan... ok2 kita pendekkan, iqa kasi la IQA EMO,
tapi mesti korang aku ni geng emo kan.. macam gambar kat bawah ni...
bukan la...

tu diaaaaa..............
yang tu bukan iqa, dan iqa bukan geng emo dan bukan geng blackmental..
iqa seorang baik, anak solehah gitu... (perasan pulak..)
ok berbalik tajuk entry kat atas tu...
iqa memang seorang suka emosi lebih..
maksudnya iqa ni seorang cepat terasa,
seorang yang pendam perasaan, (ni perasaan yang bahaya sangat2)
dan yang paling penting iqa seorang periang, suka gelak,
always smile (jangan kata aku gila pula)
bak kata Norzaliqa bt Zakuan.. (tu nama betul aku)
perasaan bercampur baur,
bila ada masa happy, kita happy la, 
bila kita sedih, memang nangis tak ingat dunia
memang iqa ni suka main emosi..
so blog iqa ni,
jap entry best,
jap entry nak nangis, 
jap entry happy,
jap entry berilmu..


ok dah paham kenapa iqa kasi blog ni nama IQA EMO..
bagus paham... anak sapa lani??
hehe....
ok guys..
wasalam................
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

LETIH LA.....

ASSALAMUALAIKUM.....
Korang semua sihat??
btul ka sihat, lau rasa dirinya  tak sihat cepat-cepat la p jumpa doktor ya....
Eh, Eh, sejak bila iqa ambik berat tentang korang,
mesti la ambik berat sebab iqa sayang korang semua.. hehe...
Sekarang iqa sibuk sangat... (sibuk macam perdana menteri ka?? hehe...)
mana tak letih, pagi pergi menimba ilmu, petang kawad kaki dekat sekolah, 
balik dari kawad pergi jogging... malam buat kerja kolah, 
sebab itu la iqa jarang update blog sekarang ni...
serius iqa cakap yang iqa rindu sangat dekat korang semua..
Yang paling penting rindu sangat dekat blog iqa yang comel tomey ni...
(perasan la pula..)
sorry la iqa jarang updaete blog sekarang ni....
iqa nak online FB pon curi-curi online... nak update blog lagi la tiada masa...
kecian dekat korang takboleh baca entry iqa yang terbaru...
COP, COP, ada ka orang baca entry blg aku ni??
ada ka?? ada ka?? entah la...
hehe...
ok la, iqa belah dulu ya..
tatatititutu..
wasalam.........................


P/S: Sebagai pelajar, sabo je la....




Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Selamat Hari Abah

       ....ASSALAMUALAIKUM.....

Selamat Hari Abah, bukan Selamat Hari Bapa,
sebab iqa iqa panggil Abah dengan panggilan ABAH...
Abah takda kat rumah p kursus, tak boleh celebrate la dengan abah...
hantar mesej ja, asalkan ucap kan.... hehehe..
malas nak taip panjang-panjang cuma nak cakap,


                  " Saya Sayang Abah"
                       sangat-sangat...

cuba cari abah iqa yang mana satu...
ce cari, ce cari.... ( tau ka yang mana????? huhu..)
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Status single or couple ??

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU MALAYSIA..

Entah la tetiba ja iqa nak buat entry ni... saja ja iqa nak share dengan korang...
(baru dapat citer panas xsejuk lagi ni, hehe)
haiyaaaa, tak boleh ka nak bagi orang hidup senang lenang cikit, 
asyik nak jaga tepi kain orang ja kan... (cuba korang chek ada tak kain korang tu carik)
Iqa pelik la napa ya bila seseorang tu status single,
mesti korang pelik, mula la tanya nak pakwe tak?? boleh aku tolong cari untuk ko...
Adooii, dy nak single ikut dia la nak couple ka tak??? ...
Lepas tu kan bila orang couple korang macam tak puas hati ja, 
ada la segelintir nak puttus kan hubung diorang,
so salah siapakah???
sebab tu la aku malas nak ambik risiko untk couple dan aku tak nak jatuh dalam maksiat,
so lebih baik menghidarkan diri lebih bagus kan kan kan..??? 
korang nak couple boleh tapi ingat la di atas sana ada orang yang usya korang??
siapakah?? paham-paham sendiri la...
so sesiapa yang couple harap korang bahagia dan jaga la batas-batas ya..
sesiapa yang single lebih baik single kalau taknak hati korang dikecewakan nanti...
aku nasihat panjang lebar ni ada orang nak paham tak dan ada yang dengar tak???
(masuk telinga kanan keluar telinga kiri la tu baca aku punya entry)


p/s: aku bukan lah hamba yang sempurna dan baik so sama-samalah insaf ya,
(lebih baik kahwin dahulu lepas tu nak bercinta ka nak buat apa pon suka hati la sebab dah sah..) 


lebih baik hindarkan diri, aku tak sanggup jadi macam gambar kat atas ni..
cukup la menderita tak sanggup nak tambah lagi derita... 
(aku single 100%, caya tak??? tak nak percaya ikut suka la)


Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Rindu Sama Kamu...

Assalamualaikum guys...

ni bukan rindu kat pakwe ka kat bekas pakwe ka kt someone ka??
takde maknanya nak rindu... sebab aku taknak ingat masa silam dulu ok,
buka citer baru lupakan peristiwa dulu.. habis citer...


Ok bebalik pada tajuk atas ni aku rindu sama kamu itu dituju pada blog aku,
sebab dah la lama aku tak buat entry kat blog aku ni...
takda citer nak di citer kat blog ni... lagipon bad mood la minggu ni...
sabo je la.... 
nanti kalau aku kutuk dan menfitnah orang kat blog ni, 
ada orang akan terasa dan aku dapt dosa free ja..
so lebih baik berdiam diri...
nothing for share with guys...
sorry ya....
(masih menunggu citer panas untuk share dengan korang)
huhu...
 

Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Alahai...Napa la aku teruk sangat..

Assalamualaikum..... :)
makkkkk, huwaaaaaa..................... :(
nak nangis, nak menjerit dan pelbagai lagi la perasaan iqa sekarang ni...
napa iqa jadi macam ni..Result iqa teruk sangat....itu la, time study online FB dan update blog ja....
sekarang ambik ko iqa, kan dah menyesal... nasib baik iqa form 4 kalau form 5 lagi mampus la iqa....
bagus, bagus dah menyesal sekarang... so, iqa buat keputusan nak belajar elok-elok, dan jarang update blog dan jarang online FB ya.... boleh ka iqa buat hobby iqa yang suka online FB, harap-harap boleh la....
Iqa ni bukan pandai sangat, pandai la, tapi la genius sangat.. kalau genius kompom la result iqa meletup la..
hehe..so, kena la rajin belajar... cita-cita iqa nak jadi auconting (betul tak aku eja ni, harap ada orang paham)
so boleh kah iqa capai cita-cita ni..???
dalam hati sentiasa berdoa agar iqa dapat masuk U... amin....
lepas ni iqa jarang  update blog ya... huhu...
(mesti aku rindu korang semua..) tak pa la, tabahkan hati ya... hehehe....
ok.... bye2.. nak ni untuk korang....
muaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.......................
sayang semua....... :)
(ada ka orang nak baca entry aku ni dan sayang kan aku..hrmmmm, entah la...)



Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Aku, Sahabat dan Cinta

Aku
masih tercari-cari sesuatu yg tak pasti,
disekeliling aku mencarinya,
yang pasti aku tidak tahu apa yang aku cari,

SAHABAT,
orang selalu kata" kawan biar ramai kasih biar satu"
tapi bagi aku diantara kawan yang ramai2 itu,
yang mana satu menjadi kawan sampai bila2,
kawan di dunia dan di akhirat,
yang pasti sekarang ini aku,
aku akan mencari sahabat yang sejati...

CINTA,
aku tahu aku bukan sesiapa untUk mu,
aku hanya manusia biasa saja,
tetap aku ingin kasih-sayang,
tapi cinta aku bukan untuk lelaki yang hanya memainkan aku,
kerana cinta aku tulus
tapi cinta aku hanya untuk ALLAH S.W.T.,
hanya untuk yang maha yang-ESA...
yang pasti cinta aku untuk mu,
 YA RABBI........
 
P/S: sajak ni dah lama iqa buat tapi iqa letak kat FB yang notes tu, 
daripada simpan ja, lebih baik iqa buat entry kat blog..
sumpah!! iqa yang cipta sajak ni, tak percaya ka??
buat-buat percaya sudah la....


..korang nak copy sajak ni, boleh saja.. tapi minta izin la dulu ya....
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Antara cinta untuk...........

Antara cinta untuk Allah, dan antara cinta untuk si Dia,
aku pilih cinta untuk Allah,
Antara cinta untuk Rasullah, dan antara cinta untuk umatnya,
aku pilih cinta untuk Rasullah dan umatnya...
Antara cinta untuk Al-Quran dan antara cinta untuk laptop,
aku pilh cinta untuk Al-Quran,
antara cinta untuk ibu bapa, dan cinta antara untuk abang angkat
mestilah aku pilih cinta utuk ibu bapa....
antara keluarga aku  dan keluarga kamu,
aku pilih keluarga aku la...
aku cuma umat biasa yang penuh dengan dosa,
dan cuma umat yang tidak sempurna...


pagi-pagi sudah cipta sajak..
hehe, aku rasa tiada siapa yang terasa sebab aku single la...
lau couple pon aku tetap pilih allah sebab hidup mati aku ditangan dia,
aku cuma hambanya...... 
korang paham ka sajak aku tu??
buat-buat paham sudah la...



Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

MahaRaja Lawak the best...

Assalamualaikum guys...

kecian dekat saya.... orang lain dah tengok citer Maharaja lawak,
yang aku ni baru la nak tengok, ni sudah terjangkit penyakit abang aku yang number 2 ni,
dia selalu tengok citer ni kat you tube, sebab my dad tak beli astro yang ada MUSTIKA tu, beli astro yang basic ja.. so, kami tengok citer ni kat you tube la... memang best la...


 
ni yang paling best  nabil pernah buat lawak, aku suka lagu dia... huhu
 
NABIL, JAMBU, SEPAH dan JOZAN... aku tak tahu nak pilih siapakah juaranya.. sebab semua the best... kerja aku sekarang mengadap laptop bukak youtube tengok MAHARAJA LAWAK.. hehehe... korang tak tengok lagi... keciannya... nak tengok ka??

memang the best la.... hilang tekanan aku tengok citer ni.... 
ok la, nak sambung tengok citer ni balik..
tata, titi. tutu......

...Sebelum Nak Tengok Video, Stop Lagu ni Dulu Ya...
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Menghilangkan diri sebentar...

Assalamualaikum guys...

Entry kali ni, ada maksud tersendiri.. ni nak story morry cikit, nak baca, baca la taknak baca pon tak kisah.. Cuti Sekolah dua minggu kan, iqa telah menghilangkan diri, ramai la gak member ajak keluar, tapi malas la... nak rehat kat minda ni yang tengah serabut, banyak dugaan tau tak sekarang ni, tapi kita sebagai umatnya kena sabar ja la... iqa malas nak balik ruamh dekat KUALA NERANG, kedah.. Korang tak tahu dekat mana, korang bukak la google maps, cari la KUALA NERANG, KEDAH... hahaha.... 
(suka-suka hati ja suruh orang cari pula, hahaha).. 
Oiiit, hang p mana, lama xdak kat rumah, nak jumpa pon tak boleh, bila hang nak balik cini, ??
(ni bahasa kedah, faham tak?? tak faham, buat-buat faham sudah la..) hehe.. Aku bukan p luar New Zeland ka, Australia ka.. balik kampung ja la.. tenangkan fikiran... nanti bukak sekolah, aku balik la rumah aku.. macam-macam masalah  yang berlaku sejak-sejak aku single ni.. adoi... sebab tu iqa selalu update blog, online facebook, sebab dapat menghilangkan tekanan...  So, jarang heran la kenapa iqa selalu online FB dan update blog... huhu... korang pon ada masalah dan dugaan kan.. so, SOBO JE LA..
ok la... tata titi tutu.. hehe...

Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

hari cuti yang gempak

Salam Guys...
perrrrghhhhhhhh...  cuti kali ni memang gempak la..
first cuti putrajaya ikut rombongan JOMBORI PENGAKAP,
ala program sejuta belia dekat putrajaya, takkan tak tahu pula,
ni tak tahu mesti tak tengok berita ni dan tak baca surat khabar..
hehehe.. memang gempak la pergi berjalan-jalan dekat sana...
Lepas tu, balik dari KL, dalam beberapa hari, balik kampung perak..
abah kita orang perak ya.. huhu.. ada program 
HARI KELUARGA DI TELUK SENANGI, PERAK..
memang gempak gila la... bila dah berjumpa ramai-ramai macam kerenah la..
muka aku sampai hitam sudah, sebab berjalan-jalan di tepi pantai Teluk Senangin... 
motif buat hari keluarga ni sebab nak berkumpul adik beradik abah aku..
semuanya adik beradik abah aku ada 14 orang... seorang meninggal tinggal 13 orang..
banyak tak..?? memang banyak gila lol,.. 
nak usya tak gambar kita orang?? mesti la nak usya kan..
Jangan malu-malu, Klik la sini...  
 








Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

TERIMA KASIH YA....

ASSALAMUALAIKUM GUYS..
aktiviti iqa kan sekarang ni follow blog orang dan promte blog iqa kat semua orang..
hehe..ada maksud tersiratnya iqa nak orang follow blog iqa la... huhu..
iqa tak boleh update blog dan online FB sebab sedang bercuti sekarang dekat perak...
nampak gayanya muka iqa ni hitam la jemur dekat pantai..
haiyaaa.... tapi best... hehe..
ni pon update blog guna laptop abang...
so tak boleh lama-lama buat taip entry ni...
lupa nak cakap terima kasih dekat KAK LYSSA
kerana telah mencantikkan blog iqa..
thankz ya kak.. jasamu dikenang...
kepada sesiapa yang puji blog ni thankz sangat-sangat.. 
tapi blog ni tak secantik macam blog korang..
ada jugak beberapa orang yang suruh iqa ajar mereka
untuk mencantikkan dan megemaskan lagi blog mereka.. 
iqa tolong dengan ikhlas sebab jika blog korang cantik iqa rasa puas hati sangat-sangat
ok, daaaa.... ashiteru...
bye2 guys....
assalamualaikum....




Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Siap Juga Akhirnya..

Salam guys...
tajuk atas tu dituju oleh blog yang baru ja siap ni...
terlebih dahulu iqa nak minta maaf kepada sesiapa  yang suruh iqa follow blog mereka
bukan iqa taknak follow tapi blog lama kena virus..
huaaawwwaaaaaa.. sedih gila... kena buat blog baru.. adoi...
tapi blog baru lebih comel la..
so kepada sesiapa yang follow blog lama tolong follow blog baru ni ya...
KLIK SINI (Ni blog lama, jangan follow ya.. follow blog baru ni)
iqa minta-minta blog baru ni tiada virus...
amin....
ok la.. harap korang suka blog baru ni ya..
tata guys......

Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...