My Birthday Jatuh Pada Hari Pertama Ramadhan

Assalamualiakum guys.

     Alamak!!!!!!!!!!!! Iqa dah tua la.. cepat kan masa berlalu, sekejap ja anak zakuan ni sudah besar... dah cukup umur 16 tahun.. lepas ni tak boleh perangai budak-budak dah... kena jadi seorang yang matang.. tapi dah memang iqa ni seorang yang manja tu yang nampak macam budak-budak cikit... hehe....

    tapi rasanya tahun ni bertuah la, sebab my birthday jatauh pada awal ramandhan, ko ada??? xda kan... huhu...tahnkz so much pada sesiapa yang sanggup tak jaga hingga puku 12 tengah malam semata-mata nak ucap birtday iqa kat FB dan mesej kat iqa... terma kasih banyak-banyak la... takkan ucap ja kot, tak da hadiah ka?? hehe..(dah besar tak tau malu nak hadiah lagi) 


tiba-tiba lapar, nak kek???


thankz ya kepada sesiap yang ucap...


P/s: agak2 tahun ni iqa dapat hadiah tak????

Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Holiday di atas air..!!!!!

Assalamualaikum guys..

entry kali ni mengisahkan iqa tidur di atas air, tempatnya pendalam gila, seperti orang kena buang negeri, tiada tempat tidur, kita tidur atas air ja la.. hehehe.. mesti korang tanya apa la iqa merepek ni,  ok2.. kelmarin iqa dan my family pergi la bercuti di chalet terapung di teluk bayu, sungai petani... memang best...
taknak cakap banyak meh terjah gambar iqa.. hehe... first time naik bot nelayan dan memancing... huhu...

macam ditempat nelayan kan...


haha, first time memancing, tapi tak dapat ikan pon, sedih.. t__t



my family.. 


ni la tempat penginapan kami, time tidur taku sangat, sebab bergoyang tau..


banyak lagi gambar tapi malas nak uploud, lau korang add iqa dalam FB, sila la terjah profile iqa tengok gambar holiday di chalet terapung.... huhu.. lau sesiapa kaki memancing iqa saran datang ke sini, memang terbaik la, korang boleh memancing dan boleh tengok keidahan alam semulajadi...  ok la, bye guy





P/S: siapa berani terjun??? dalam gila beb.....

Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

study!! study..!! jangan dok tidur ja... bangun...!!!!!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM...

                  !!!!!STUDY!!!!!!!! 
        JANGAN MALAS SANGAT..!!!!!!!!!

        Alamak, bersawang pulak blog iqa ni, meh cini nak bersihkan.. jangan merajuk ya blog, iqa tahu iqa kadang ja buat entry, bukan taknak buat, tapi sibuk la, iqa bukak FB ja, lepas tu iqa biar macam tu ja, bukak blog kejap nak tengok sapa yang terjah, lepas pergi buat kerja kolah la... lagi setahun sentengah ja nak kolah, lepas entah la, entah masuk U or ada orang masuk meminang.. (haha, galaknya.. just joking..) disebabkan taknak kahwin awal, dan teringin nak masuk U sebab orang kata kat U banyak laki2 yang handsome..( wah, terselah la kegedikan aku ni, huhu) bukan tu la niat iqa, niat iqa cuma satu nak emak dan abah iqa bahagia bila tengok kerjayaan anaknya yang bongsu ni dan satu-satunya anak pompuan dia boleh masuk U... adakah iqa berjaya untuk capai cinta-cita itu.. insyaallah...

             Ok2, nak tahu tak apa iqa buat untuk iqa nak jadi orang berjaya, start minggu ni iqa dan kawan baik iqa, memang terbaik gila la dia ni fatin izzati, koi 2 hingga koi 4 or koi 5, kami study.. makkk aaiiiiiiii, tak letih ka cik iqa dan cik fatin, semestinya LETIH.. tapi nak berjaya susah2 dahulu, senang2 kemudian... dah bulan depan puasa, baru iqa terhegeh-hegeh nak bangun awal, kononnya nak bersahur sebab nak ganti puasa tahun lepas, bayar la hutang puasa tu... nasib baik fatin bagi semangat kat iqa, serius iqa cakap bila puasa kan, iqa nak belajar ja.. jadi semangat, jap nak ulang kaji tajuk ni, jap nak buat yang tu, jap nak buat yang ni...  sampai member tanya, hang ni puasa ka tak??? hahaha.. lawak2.. puasa la...

          Walaupon puasa ka tak, kami berdua tetap study, balik kolah lewat, tapi kadang-kadang tu letih sangat balik awal la... tau tak kenapa petang ni iq boleh buat entry sebab tak study petang ni, iqa dan fatin nak berehat jap... tak nak stress kan minda ni, cian at dia, kena bagi la rehat meinda jap.. huhu... kami ni macam orang nak SPM tahun ni ja, padahal tahun depan kami SPM, tapi apa salahnya kita mula study awal2, tak salah kan... kan.. kan...?? alamak baru terperasan nap entry kali ni panjang sangat, ni nak balas dendam sebab lama tak buat entry.. hehe...

thankz fatin, ko telah ubah ku yang seorang malas ke rajin terlebih....


ingat lagi yang fatin nak kita berdua masuk U, berjaya sama2... (so sweet)

so kena tak nak leka dan main -main lagi, nak bangun dari tidor ni dan nak study dan nak BERJAYA..
                                                    
                                        SEMANGAT..!!!!
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Ramai member di KOLONY...

Assalamuailkum n hai guys...

Wah..!! happy gila beb banyak gila member iqa kat kolony..
opppssss.. korang tahu ka KOLONY tu menatang apa??
mehhhh... cini nak terangkan..
kalau sesiapa guna number celcom korang boleh buat kolony..
senang ja...tengok pic kat bawah ni...


ikut la step tu, nanti kolony akan hantar mesej.. ikut arahan mesej kolony ya....
 
ok, lepas tu kan, korang KFREN la, sesiapa yang korang nak fren.. tanya member kat kolah or sapa-sapa ja la, mana la tau kan mereka ada kolony korang boleh add mereka... ok korang boleh mesej dengan mereka tapi dengan satu syarat korang kena ada koiz.. korang call sapa-sapa pon, nanti dia akan antar mesej koiz korang bertamabah, dan korang boleh KBOMM  mereka.. hehe.. 


Kalau korang nak tahu iqa ada member  kolony dari sabah, ramai la gak member dari sabah, dari kelantan pon ada...best tau, mereka semua suporting gila... kalau sesiapa yang bosan or single cari la pakwe kat kolony, tu pon kalau korang nak la.. tapi kawan-kawan kolony iqa boys ada girl pon ada.. semua kawan yang baik... sesiapa yang baca entry iqa ni,  yang ada kolony, nickname iqa bernama ZALIQA95.. Sila la add, insyaallah iqa akan melayan korang.. tapi korang kena suporting la, baru gempak... hehe.. yang belum ada jom la buat... lepas buat tu add iqa tau... sayang korang semua.... huhu....


tapi koran jangan terkejut pulak, bila bangun dari TU DIAAAA............. mesej dari kolony ada 10 mesej or 30 mesej tak mustahil lau ada yang dapa 50 or 100 mesej dari kolony... tu semua member korang syok KBOMM, tak tahu ka orang tengah  layan mimpi kahwin dengan raja or pemaisuri, kacau ja orang nak tidor, (kantoi)  mesej dok bunyi.. adoi.... tapi memang best gila... tak rugi.. wah aku pulak yang semangat nak promote.. hehe...


LOGO KOLONY..


P/S: kalau nak tahu lebih lanjut sila ke Website Kolony


Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

First time ENTRY bergabung macam-macam porgram... tak percaya??? sila la baca....

Assalamualaikum.......
disebabkan iqa ni sibuk dan agak malas.. huhu iqa telah bergabung macam-macam program kat sekolah..
pertama, hari sukan...
kedua hari koperasi,
ketiga hari 1 murid 1 sukan
keempat hari anugerah cemerlang...
wahh... banyak program.....

wah seminggu tak belajar sebab sibuk dengan sukan...
haha, tapi iqa bukan atlet la... huhu...
pada 24-27, ada sukan.. iqa masuk kawad pengakap..
so diri la kat padang tu... muka dah la hitam tambah lagi kehitaman ni...
ni yang i tak suka ni.. nanti tak laku pulak anak zakuan ni.. hehe..
gedik sudah... jom terjah gambar kami ni.. tangkap gambar ja over yang lebih,
padahal kawad macam hampeh ja... huhu...  tak menang la.. tapi tak kisah pon...

geng yang memang suporting gila...


time latihan sempat lagi possing....

 gedik sebentar...


sigma tu rumah sukan iqa.. johan beb.. huhu..

 Ok, keesokkan hari kami cuti.. hari khamis 30.JUN.2011, ada hari koperasi.. wah tak belajar lagi nampak gayanya.. jangan jeles.... Disebabkan janji dengan memeber untuk datang.. so Iqa yang taknak bangun dari tidur paksa diri gak untuk pergi.. oarang cakap kena tunaikan janji.. so tunaikan janji.. jom tengok gambar ni pulak...


haiyaaa... orang nak beli makanan pon nak tangakap gambar gak ka...        
hehe.. muka senyum padahal lapar gila ni time ni....

 time untuk cekik makanan yang sodap ni.... 
hehe.. namapk sangat kebulur kan....

 dah kenyang jom lepak dalam kelas.. bosan beb..!!


ALAMAK..!! Terselah bilik kelas aku yang sepah teramat gila..
seminggu tak belajar, jadi macam tu la... huhu...

 
Pada 2.7.2011, semua kolah WAJIB mengadakan hari 1MURID 1 SUKAN... kepada sesiapa yang tak pernah merentas desa dan tak berjogging masa ni la korang boleh merasai pahit getir untuk sampai ke garisan penamat..  nak usya gambar kitaorang ka??? silakan....

 Ini muka happy sebab belum lari lagi.. nampak la muka kami yang berseri-seri gitu... 
huhu.. (geng kami memang perasan cikit tapi aku perasan banyak..)


yes tu diaaa... bangunan sekolah, dah nak sampai.. (padahal pusing satu taman ja)

sampai ja kat padang terus duduk.. letih beb....

korang pon letih gak ka?? meh kita tangkap gambar.. 
senyum supaya tak nampak muka anda yang keletihan itu.. muahahaha.....

pada minggu depan pulak ada hari anugerah.. tak belajar lagi.... ni yang iqa suka ni... hehe.. beg ringan ja pergi sekolah... huhu.. jangan jeles... Disebabkan time exam aku tertidor dalam kelas (alamak kantoi sudah) so aku tak dapat hadiah.. (sedih dalam hati berkata padan muka pada diri sendiri, sobsobsob) tapi kan aku dapat penggang dulang ala macam model yang penggang hadiah...kat atas pentas tu... dapat jumpa tunku temenggung kerabat diraja tu..  serius dia diri punya la lama untuk bagi hadiah at orang tapi dia still senyum.. alamak tergoda i dok tepi dia.. (hehe just joking ja) ni gambar aku yang poyo teramat gila.. huhu....

segak tak yang pakai blazer... (perasan pulak)



yang tengah tu tunku temenggung...


amboi dapat hadiah, mentang-mentang la ku tak dapat hadiah..
xpa insyaallah tahun depan aku kan cuba untuk menjadi pelajar cemerlanag.. (boleh ka??)


sebelum korang fikir bukan-bukan yang tepi aku tu member ja ya...
saja ja gedik nak tangkap gambar ngn diorang...

ni semua pelajar pandai2 kecuali iqa (rendah diri la pulak)


yes aku kaya!! mesti pelikkan iqa rompak kat mana??
secret.. seribu tu beb sapa nak???
yang pasti ni bukan duit iqa.. huhu...


yang pasti dia ni lah yang tuan punya duit ni.. weyyyhh kayanya hang..!!!!
jeles aku.. nak RM50 satu... (muka tak malu)
dia dapat sebab pmr 2010 dia sorang ja dapat 8A, pengetua kami janji sesiapa yang dapat straight A dapat seribu.. so budak ni lah yang dapat.. jeles gila weyyhhh.....hari tu hang janji kat aku dan fatin nak belanja kami bila hang jadi kaya... mana janji kamu..?? haha.. (just joking)
tapi aku rasa hang janji la... huhu



OK tu la entry aku yang panjang gila.. nampak sangat aku malas nak update blog kan... semua program aku buat satu entry ja.. hahaha... lau nak tengok gambar lagi sesiapa yang add iqa dalam FB sila usya pic album iqa...  memang iqa enjoy gila... opppss.. minggu depan belajar la.. cikgu tiada program dah ka minggu depan macam malas ja nak belajar.. (macam mana nak jadi pelajar pandai ni)  ok la...  tata semua... sayang u all..


p/s: pengetua kata sesiapa yang dapat straight A untuk SPM punya dapat 2 ribu... wahhh..!! adakah aku tuan punya  duit tu.. harap-harap la... tapi kena usaha  la...




Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Tolong layan pelanggan anda dengan baik..!!!

Salam satu malaysia...

nak bukak kedai makan, dipersilakan..
nak bukak kedai buku pon kami tak kisah...
nak bukak butik lagi kami suka..
dan buka kedai lain-lain lagi la...
memang kami suka, sebab boleh shopping... (i like shopping)
tapi plizzzzz la..........
jaga perasan pelanngan anda, tak kira la dia budak kecil ka plejar ka, orang dewasa ka??
jaga hati mereka kalau x.!!!! pelanggan anda cabut lari... siapa nak tanggungjawab kan dah bankrup dah..
hahaha...
satu pelanggan lari, pakat semua cabut....
sesiapa yang layan pelanggan dengan baik.. waahhh!!! memang aku suka gila la..
kalau  boelh setiap hari aku nak p... btoi???
tak bohong la... sampai tauke tu tak larat nak tengaok muka comey aku ni... ahaha..
(perasan kejap...)huhu....
korang kaya sebab ada pelanggan la.. betul tak??? 

p/s: saya like orang yang layan saya dengan walaupon kedai mahal, saya tetap suka....
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...