Untuk Korang SEMUA..!!!

  Salam guys...

 Tengah tarik nafas panjang-panjang sebab nak bagitau kat semua iqa nak ucapkan



























             SELAMAT HARI RAYA
              MAAF ZAHIR & BATIN




 NAK MINTA AMPUN PADA SESIAPA YANG BENCI OR MARAH DAN XSUKA PADA IQA, MAAF JIKA IQA IQA SAKIT HATI KORANG, SORY SANGAT




terima pada sesiapa yang sudi baca entry iqa, i love u all...
 harap korang bahagia di samping keluarga yang tersayang di hari yang mulia ni....




raya-raya gak la, tapi.........................
jangan lupa bagi duit raya kat iqa... hehe....


PESANAN:

 Untuk my mom n dad: minta ampun jika iqa da buat salah, iqa tau iqa banyak sakitkan hati mak dan bah.. maaf sangat2..
dannn jangan lupa bagi la duit raya kat anak bongsu ni.. hehe..






Untuk blogger: harap korang happy bersama keluarga, jangan lupa post la enry korang pasal raya tahun ni.. hehe...




Untuk budak-budak kolah SMKKN: raya ni sorry la tak dapat beraya bersama korang sebab iqa kena balik kampung kulim dan perak la.. mai la rumah raya kelima, time tu iqa da kat rumah dah...




Untuk adik beradik: jumpa hari raya ni, raya pertama di kulim raya kedua di perak.. miss korang sangat2....






Untuk MR.Z: Miss u sangat-sangat, insyaallah nanti kita jumpa ya... lau jumpa jangan lupa bagi duit raya tau.. hehe.. minta maaf lau iqa da wat salah kat MR Z, tahniah sebab tahan perangai iqa yang agak gila-gila dan manja ni.. hehe..








  Dan kepada sesiapa yang mengenali diri ini, 
mohon ampun sangat-sangat.. 
tiada orang yang perfect pon di duniawi ni....


sedang cuba pakai selendang, hehe...




P/S: tengah sibuk kemas barang sebab nak balik kampung kulim dan perak...
wait me...!!!!!!!!!





Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Waspada..!!! Mak aku dah mengamuk....

Salam... hai guys...

  Ni nak story la sikit, mana la nak tau boleh bagi panduan ka kat korang semua.. tadi jadi la satu encedent yang tak diduga.. Bulan posa ni kan macam-macam dugaan kan.. alahai sabar ja la... dugaan... ok2 taknak merapu.. Berbalik pada entry kat atas tu....


   Tadi lepas balik sekolah mak ajak la p pekan jap... lepas tu p pekan tengok kat klinik tu xda orang pon ajak la mak p klinik jap sebab gusi iqa ni jadi bengkak.. sakit sangat.. lau nak cakap kat orang pon malu sebab bau busuk dah la time posa.. dugaan... kat 40 minit gak la tunggu.. mak mula la marah sebab takkan seorang pesakit kat dalam tu kena rawat kat sejam.. mak p la tanya kaunter..

   ciss bukan pesakit kat dalam tu rupanya juru jual... time ni la dia nak promote macam-macam kat doktor, buat letih aku tunggu la. dah la sakit gusi.. cuba la time tu ada orang sakit parah ka?? perlu rawatan segera, camna?? ce jawab ce jawab..


    Ok lepas tu pulak, lepas dah selesai jumpa doktor walaupon agak geram sebab lama gila tunggu.. kalau tunggu peaskit tengah rawat, iqa dan mak tak marah lap tapi juru jual, memang geram la siot.....ok yang tu boleh sabar la... lepas dah ambik ubat tu, p la kat kereta,alahai iqa tau la orang dok sibuk shopping nak beraya tapi jangan la sampai block kereta orang.. ok fine, iqa ajak mak p kedai jap.. nak beli apa yang patut.. ingat kan kereta tu nak parking jap ja.. dalam 15 minit kami p kat kereta..

    Adoi elok ja kereta tu dok situ tak bergerak langsung, dah la tak da orang... kami sabar ja, tunggu jap dalm 10 minit camtu, dah la panas tahap gaban time tu, biasala tengah hari.. mak ku dah la nak tengok citer favourite dia  kat tv.. mak ku dengan panatas kilatnya tekan hon kereta, dengan lamanya.. satu pekan terkejut tengok mak ku naik marah... kat 10 minit la tekan hon tak henti-henti sampai kereta tu jadi penat.. haha... tapi bukan salah mak pon, dah kereta tu block kereta kami nak keluar, kan dah dapat malu....

  Ramai orang tengok pelik macam ja, dah la time tu iqa pakai baju kolah.. tak sempat nak tukar baju gara-gara mak nak cepat tapi apa kesudahannya, dapat malang ja.. lepas tu tuan kereta tu mai, bukan nak minta maaf pon buat muka tak salah ja.. nasi baik bini dia tu macam rasa bersalah ja.. tapi sempat la dapat hadiah free dari mak ku.. dapat ayat pedih.. ( ambik ko) kalau minta maaf sejuk la hati mak iqa tu.. lepas tu masuk ja dalam kereta mak iqa ajak p ambik baju raya.. nasib baik baju raya siap dah.. lau tak mengamuk mak tu sebab dah 3 bulan p antar... sejuk la cikit hati mak tu dapat baju raya dan sempat tengok citer yang dia minat kat tv tu.. lau tak sekali dengan iqa kena marah.....

   Setelah campur darab bahagi tolak, kat 1 jam setengah la kena tunggu jurul jual tu dan tuan kereta tu.... kalau 1 jam setengah tu iqa balik rumah tidur sebentar sebab letih, pon sempat tau...

Dugaan dalam posa, sabar ja la...
yang penting senyum juga walapon ada masalah...






p/s: baju raya ada 4 pasang, hehe.. tq mak... sayang mak.. hehe...
     
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

NI APA KES LAYAN LAGU JIWANG...??

ASSAMUALAIKUM GUYS...

   Bulan Ramadhan ni harus la berbanyak buat kebaikan, Betoi tak??? ( cepat jawab betoi, lau tak iqa cepuk korang) hahaha, lawak ja... yang dulu ni malasa gila nak buat kebaikan, bulan ni tiba-tiba rasa rajin ja.. ( ayat tak boleh belah) hehe.. 


     Tapi kan semenjak dua menjak ni kan, mungkin iqa ni EMO lebih sikit kot sebab walaupon perkara kecik la, sungguh sensetif, air mata ni senang ja keluar bagaikan air terjun.. tapi tak la menangis depan orang, pergi kat satu port baik punya.. apa lagi... huwaaaaaaaaaaaaaaa.... (tapi tak la air mata kelur darah)

     Lepas lagi 1 TABIAT  yang agak pelik. bukak ja laptop or bukak lagu kat handset tekan ja lagu  jiwang, mula la melalak tak ketahuan ala, macam orang baru sakit mental... haha... nasib baik mak dah paham dah dengan perangai anak bongsu dia ni.. so, my mom tak kesah la.. huhu...

 Paling suka dengar lagu time study sebab tak rasa menagtuk pon, lepas tu bila rasa tesyen semacam ja, mula la nyanyi macam orang gila... haha.. biasa la,.. seperti bak kata kawan aku, fatin, NORMAL LA TU... hehe.. tapi lau jiran dengar mesti kata " budak ni kena sawan ka pa??" hahaha.. NO COMENT..!!!


Minggu depan exam.. apa lagi mula gelabah nak study yang ni la, yang tu la... alamak assigment ICT dan akaun tak siap lagi.. camna ni?? Lepas ni jarang la update blog, lau taip buat entry pon ada oarang nak baca ka???
errmm.. entah la... Ok la, harap semua orang puasa ya.. tak baik bohong pada diri sendiri....


                            tapi tak la sedasyat sperti gambar atas ni...





p/s: update blog sambil dengar lagu vierra TERLALU LAMA...
           (cari ja dalam you tube ada)..

Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Mana Lebih Best Zaman Dulu ka Zaman Sekarang kita puasa DAN beraya???

 ASSAMUALIKUM GUYS..
MISS U SANGAT-SANGAT....
(miss blog ja) hehe


               Sebelum iqa cerita pasal entry kat atas ni, ada tak orang tak puasa ni??? bagusnya anak-anak didik cikgu ni puasa... Lau tak puasa tu, sila bagi alasan yang munasabah ya... lau tak cikgu cepuk korang...(macam guru besar tak?? hehe) dah dah toksah dok perasan nak jadi guru besar, hehe.. berbalik pada entry kali ni...
saja ja nak share ngn korang...

    Kalau dalam exam keluar soalan seperti ini :


MANA LEBIH BEST ZAMAN DULU KA ZAMAN SEKARANG KITA PUASA DAN BERAYA??

JAWAPANNYA: Beraya zaman dulu la, time kecik dulu...

                                       Nak tau sebab pa???























jeng jeng...

        Sebab dulu kan iqa kecik, muka ni suci, xda jerawat langsung... wat muka comel cikit dan muka macam orang sakit, pergi kat mak...


 budak comel : mak lapar la, iqa puasa sekerat hari la, letih la balik dari kolah, cikgu cakap
 budak-budak darjah leh puasa sekerat hari....

mak comel : hmmm, p kt dapur ni mak dah masak nasi, lau rasa nak tercekik ambil air oren dalm peti ais...


tu time dulu la sekarang ni...

remaja comel: lapar la mak.. dah balik lewat hari ni...

mak comel : la, kan puasa sabar la sat.....

remaja comel : sabar ja la..

mak comel: sabar kan separuh dari iman...

remaja comel: ..............................??



time beraya pada zaman dulu...

apa atuk dalam tv tu kata esok raya, yahooooo, boleh  balik kampung.. berlari-lari sambil main bunga api......
pagi raya, dengan muka yang comel ni, dan muka tak malu terpacak kat rumah jiran tok, nak duit raya, makan la kuih 1biji ja.. lepas tu kata nak p braya tempat lain sama.. dapt 20 sen pon dah syok sangat-sangat....



time beraya zaman sekarang...

sok raya ka?? cepatnya masa berlalu... pagi raya mak punya la gerak suruh p mandi dan p masjid, rasa malas ja... lepas tu tok suruh p beraya rumah jiran dia... malas nya... tak larat nak jalan.. dapat serinngit ja... lau dapat rm 10, tak pa lagak .. ( mata duitan)....



serius, lebih suka zaman dulu-dulu... time kecik dulu... serius time dulu iqa seorang yang tak malu.. hahaha.. kantoi.... sekarang ni , nak p beraya pon malas ja.. tapi kena p gak, sebab tok suruh jaga sepupu yang kecik nak p baraya, kena p ikut la beraya.. dengan muka yang malu sangat.. rasa macam nak pakai purdah ja, tak nnak bagi orang cam muka, sebab dah besar... hehe.. tapi best gak, dapat duit raya,, walaupon  dah besar..

 banyak lagi cerita-cerita time puasa dulu.. tapi insyaallah nanti iqa cerita lain... sekarang ni nak p buat folio...



P/S : rasa nak jadi budak-budak la, malas nak buat folio, rasa macam nak p main bunga api ja.. hehe...
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Kesepian


saja ja nak jiwang, hehe.. lagu ni ada maksud megenai iqa, lau nak tahu buat la kajian.. hehe...

cubaan untuk bunuh diri, hahaha.. lawak ja la.. saya masih waras... saja nak tempek gambar ni dengan gam uhu... hehee...




p/s: kan bagus lau ada ubat yang boleh kita lupa kan kenangan pahit.. tapi........... :(

tq kerana sudi baca blog iqa yang sempot ni.....
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Jiwang Sebentar

 PERCAYA PADAKU..!!!



Aku tak tahu apa yang kurasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

[*]
Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

[**]
Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku
Saat ku tahu kau akan pergi jauh

Izinkan aku ‘tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu
Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku

Back to [*][**]
Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu
Back to [*][**]
Back to [*]


 mana la nak tau korang tak reti nak nyanyi, nak tengok viideo ni.. hehe.....

dalam bulan posa pon nak emo gak.. hehe...


Maaf jiwang sebentar..!!!

P/s: percaya pada ku, hahaha
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...