Waspada..!!! Mak aku dah mengamuk....

Salam... hai guys...

  Ni nak story la sikit, mana la nak tau boleh bagi panduan ka kat korang semua.. tadi jadi la satu encedent yang tak diduga.. Bulan posa ni kan macam-macam dugaan kan.. alahai sabar ja la... dugaan... ok2 taknak merapu.. Berbalik pada entry kat atas tu....


   Tadi lepas balik sekolah mak ajak la p pekan jap... lepas tu p pekan tengok kat klinik tu xda orang pon ajak la mak p klinik jap sebab gusi iqa ni jadi bengkak.. sakit sangat.. lau nak cakap kat orang pon malu sebab bau busuk dah la time posa.. dugaan... kat 40 minit gak la tunggu.. mak mula la marah sebab takkan seorang pesakit kat dalam tu kena rawat kat sejam.. mak p la tanya kaunter..

   ciss bukan pesakit kat dalam tu rupanya juru jual... time ni la dia nak promote macam-macam kat doktor, buat letih aku tunggu la. dah la sakit gusi.. cuba la time tu ada orang sakit parah ka?? perlu rawatan segera, camna?? ce jawab ce jawab..


    Ok lepas tu pulak, lepas dah selesai jumpa doktor walaupon agak geram sebab lama gila tunggu.. kalau tunggu peaskit tengah rawat, iqa dan mak tak marah lap tapi juru jual, memang geram la siot.....ok yang tu boleh sabar la... lepas dah ambik ubat tu, p la kat kereta,alahai iqa tau la orang dok sibuk shopping nak beraya tapi jangan la sampai block kereta orang.. ok fine, iqa ajak mak p kedai jap.. nak beli apa yang patut.. ingat kan kereta tu nak parking jap ja.. dalam 15 minit kami p kat kereta..

    Adoi elok ja kereta tu dok situ tak bergerak langsung, dah la tak da orang... kami sabar ja, tunggu jap dalm 10 minit camtu, dah la panas tahap gaban time tu, biasala tengah hari.. mak ku dah la nak tengok citer favourite dia  kat tv.. mak ku dengan panatas kilatnya tekan hon kereta, dengan lamanya.. satu pekan terkejut tengok mak ku naik marah... kat 10 minit la tekan hon tak henti-henti sampai kereta tu jadi penat.. haha... tapi bukan salah mak pon, dah kereta tu block kereta kami nak keluar, kan dah dapat malu....

  Ramai orang tengok pelik macam ja, dah la time tu iqa pakai baju kolah.. tak sempat nak tukar baju gara-gara mak nak cepat tapi apa kesudahannya, dapat malang ja.. lepas tu tuan kereta tu mai, bukan nak minta maaf pon buat muka tak salah ja.. nasi baik bini dia tu macam rasa bersalah ja.. tapi sempat la dapat hadiah free dari mak ku.. dapat ayat pedih.. ( ambik ko) kalau minta maaf sejuk la hati mak iqa tu.. lepas tu masuk ja dalam kereta mak iqa ajak p ambik baju raya.. nasib baik baju raya siap dah.. lau tak mengamuk mak tu sebab dah 3 bulan p antar... sejuk la cikit hati mak tu dapat baju raya dan sempat tengok citer yang dia minat kat tv tu.. lau tak sekali dengan iqa kena marah.....

   Setelah campur darab bahagi tolak, kat 1 jam setengah la kena tunggu jurul jual tu dan tuan kereta tu.... kalau 1 jam setengah tu iqa balik rumah tidur sebentar sebab letih, pon sempat tau...

Dugaan dalam posa, sabar ja la...
yang penting senyum juga walapon ada masalah...






p/s: baju raya ada 4 pasang, hehe.. tq mak... sayang mak.. hehe...
     
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

0 love iqa zaliqa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...