Alam kehidupan.... ^___^

 Salam...

 Tadi saja ja godek-godek kat notes fb iqa, tiba-tiba jumpa artikel, iqa terlupa pulak yang iqa pernah tulis note kt fb, time tu xda blog lagi sebab tu tulis kat notes fb ja, sekarang iqa nak publish kat blog iqa ni..


   Jika kita melihat zaman sekarang ini.... banyak perkara yang berlaku di alam remaja.. bagi yang sesiapa yang pernah memasuki alam ini, mereka lebih menyukai alam mereka waktu kcil-kecil dahulu berbanding alam ini..
jika anda tak percaya tanya la remaja..  jika anda remaja, tanya la diri anda sediri...

   Bila menjadi kanak-kanak kita hanya tahu main, menangis, makan dan tidor... betul tak??
kehidupan yang paling best, kerana pada msa itu kita tak tahu apapun...kehidupan yang tidak perlu fikir apapun hanya bermain sahaja...


   Tapi hidup ni tetap harus tempuhi... setelah alam kanak-kanak kita tempuhi, kita akan menjadi remaja, mula la kita pandai bercinta, mengambil abang angkat, kakak angkat dan adik angkat, pandai mehiaskan  diri demi seseorang, jika putus cinta, kita rasa hidup ini tak berguna, tengok la dalam akhbar, banyk cerita mengenai orang bunuh diri, lari dari rumah dan macam-macam lagi...sehingga ada sanggup berebut untuk mendapatkannya seperti sanggup mengadai segalanya demi si dia..


   Bila umur dan meningkat, kita sudah fikir yang dengan matang.. sesiapa yang jahat waktu remja, mesti dia rasa menyesal, tapi tak guna dah untuk menyesal.. seperti bak pepatah ''nasi sudah jadi bubur''.. tetapi jalani la hidup seperti biasa, lupakan perkara yang lama.. hidup la  bersama jodoh yang ALLAH S.W.T tentukan  kepada kita..

   Sesiapa yang pernah terlanjur, bertaubat la, ingat la kepada TUHAN kita, dia akan mengampun kita jika kita bertaubat, jika nak bercinta, bercinta la kerana  ALLAH S.W.T. bukan kerana nafsu semata-mata..



TABAH LA HIDUP DEMI ALLAH S.W.T. JANGAN LAKUKAN BENDA YANG DIA TIDAK SUKA...


(P/S MINTA MAAF SESIAPA YANG TERASA, HANYA UNTUK IKTIBAR SAHAJA..)





    Iqa pon dah lupa time bila la iqa buat artikel, haha... serius iqa betoi-betoi terlupa iqa buat bila yang pasti iqa yang reka sendiri maybe time ni nak luah perasaan kot... haha..  tak silap iqa, iqa buat tahun lepas ni.. ada ka patut sekarang baru nak publish kat blog.. tak patut, tak patut..  haha... >......<
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

0 love iqa zaliqa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...