Jangan mengalah..


     
     Kehidupan tak selalu kita impikan. kadang kala kita mahu yang terbaik sangat sehinggakan kita tak dapat yang kita nak lalu kita mengalah dan putus asa. Walau pahit mana pon dugaan tu jangan pernah mengalah dan selalu ingat Allah S.W.T sentiasa ada dengan kita.

   Setiap orang punya masa silamnya, setiap orang pernah buat kesalahan.. jangan sesekali kita hukumnya, ingatlah kita pon manusia biasa yang tak pernah lari dari kesilapan. kesilapan yang lalu beri pengajaran untuk masa hadapan. jangan pernah mengalah. andai kita rebah, tersungkur atas lantai kerana kesalahan kita yang lalu, bangkit lah dan jangan mengalah. ayuh bangun jangan biarkan orang lain ketawa dengan kekalahan kita.


     Hidup hanya sekali dan mati pon hanya sekali.. jangan sia-sia kan kehidupan. jangan disebabkan putus cinta, awek or pakwe lari, kita nak bunuh diri. semua yang berlaku ada hikmah.biarkan dia bahagia walaupon kita disini merana. maybe itu bukan jodoh kita.. silap ambik jodoh orang lain. aku pegang perpatah " kalau dah jodoh, tak kemana."

     andai, kita pernah dihina, dikutuk dan difitnah.. memang sakit hati, memang rasa nak menampar ja muka orang tu. Tapi ingat, semua tu dugaan.. walau dipandang hina sekali pon janganlah kita mengalah.. itu semua dugaan.. biar mereka dengki dengan kita. maybe kehidupan kita lebih bahagia daripada mereka.


    Kadang-kadang tu, berdiam lebih baik sebab nak jaga perasaan orang lain tapi last-last kita yang sakit hati dan tiada sorang pon jaga perasaan kita. tapi kalau sampai kita bersuara yang lama kita bekukan ni, rasa tak ada sanggup dengar kot. aku jenis suka berdiam.. sampai satu tahap aku tak boleh terima, aku akan melangkah pergi dan bawa hati yang luka.. bukan aku mengalah tapi mahu cari ketenangan diri.


 
 

  SEMUA YANG DIATAS INI, DARI HATI AKU YANG TELUS..



p/s: lama tak update, sekali update ayat penuh dengan emosi.. ambik kauuu... tak ada niat nak tuju untuk sesiapa.. aku  menaip ikut kata hati, update mengikut cara sendiri..

                                                                                                                       
 
Thankz ya, DATANG LAGI YA, ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...